fredag 12 april 2013

Om du sett mystiska typer smyga omkring på stan senaste veckan...

... kan jag berätta att de kallas "författare" och Göteborg har varit invaderat av dem sedan i söndags kväll. Några är till och med kvar, så se upp! Författare är en sorts superhjältar som när som helst kan förvandla dig till en berättelse. Du märker om det händer, det är en känsla av att du liksom blir lite självlysande. Inte helt olikt lycka, faktiskt.
45 författare har härjat omkring i Göteborgs skolor hela den här veckan, från årskurs 0 och upp till och med gymnasiet. "Litteraturveckan" kallas det, och ordnas varje år i Göteborg. Alla skolor kan ansöka om att få författarbesök, och då kommer vi till er, utrustade med skrivövningar, högläsning, berättelserna om våra liv och hela trollerilådor fulla med ord!

För mig, som ofta jobbar ensam, har det varit fantastiskt att få träffa så många andra trollkarlar på en gång. Vanligtvis är det bara bokmässan i september som kan erbjuda ett sådant eminent umgänge, då invaderas nämligen stan av ÄNNU fler magiska ordtrollare, tusentals faktiskt, och då kan vad som helst hända.

Jag blickar längtansfullt framåt till nästa mässa och litteraturvecka. Men tills dess gör jag vad som är min främsta trollkarlsuppdrag: I HAVE TO SHUT UP AND WRITE!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar