måndag 6 maj 2013

Vävnad, språk, saliv

Nyligen skickade jag in ett råmanus till förlag. Nu väntar jag på deras svar. Att vänta svar från förlag påminner mycket om att vänta på provsvar från sjukhus. Man lämnar in en liten del av sig själv (några droppar blod, vävnad, språk, saliv...), en kunnig person kommer att granska det inlämnade med lupp och pincett, och därefter kommer den kunnige att bestämma hur min närmaste framtid ska se ut. Jag kan bli friskskriven och studsa på lätta ben ut från lasarettet; "Kära Jessica Schiefauer, vi vill gärna ge ut din bok här hos oss!" Jag kan bli sjukskriven och gå med tunga steg hem: "Vi är glada över att vi fick läsa ditt manus, men vi ser ingen plats för det i vår utgivning." Jag kan också bli satt under utredning ("vi har bestämt oss för att låta flera personer läsa ditt manus men återkommer så snart vi bildat oss en uppfattning") eller, näst bäst efter friskskrivning, bli intagen för behandling ("Vi vill gärna ge ut din bok här hos oss men skulle vilja diskutera några punkter med dig ").

Och vilket utlåtande läkarförläggarna än bestämmer sig för att fälla, är det bättre än att vänta. Att vänta på provsvar, att vänta på boksvar, är att leva under en långsamt fallande bila. Må det gå fort och så smärtfritt som möjligt.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Är det en ungdomsbok eller vuxenbok du skrivit? Hoppas verkligen du blir "friskskriven"! Håller tummarna för dig! Kram M.

    SvaraRadera
  2. Det är faktiskt en vuxenbok den här gången! Det känns extra pirrigt eftersom jag på sätt och vis kommer att "debutera" igen, så är det när man byter målgrupp. Just idag har jag goda aningar, jag återkommer! ;)

    SvaraRadera